Slovensko (Slovenija)繁體中文English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)MontenegrinTurkish

EPeKa Slovenija

EPeKa Slovenija

grand capital

Share on facebook
romska gostilna

Kuharji in znanstveniki se srečajo v kuhinji

22. – 28. junij 2013
Vilnius, Litva

EPeKa se bo udeležila izobraževalnega tečaja Kuharji in znanstveniki se srečajo v kuhinji. Tečaj želi mlade opremiti s kompetencami, ki pomembno doprinašajo h kakovosti izvršitev mednarodnih mladinskih projektov. Te kompetence bo tečaj zagotovil na dva načina.

In sicer, prvi način bo utemeljil znanje o novodobnih inovacijah v prehrambeni industriji, njen vpliv na naše vsakdanje produkte in zvišanje eko-osredotočene potrošniške zavesti. Drugi način pa bo zajemal sposobnost organiziranja skupinskih dogodkov s pomočjo kuhanja.

Tečaj se je izoblikoval s spoznanjem, da se potrošniki srečujejo z vedno večjimi izzivi in izbiro pri pripravi hrane. Zato bo med drugim ta projekt zagotovil temeljitejše razumevanje modern predelave hrane, kako brati etiki na hrani in kakšni čudeži lahko ustvarijo molekularno kulinariko.

Na tečaju bo sodelovalo 35 udeležencev, ki bodo prav tako sodelovali v igri “Triple-X” oz. Trojni X. Igra bo udeležencem pomagala razumeti kako deluje sistem uprave kakovosti hrane na oligopolističnem trgu. Med drugim bomo en dan namenili obisku stare restavracije “Laurolapas”, kjer bodo udeleženci imeli možnost razprave z mladim podjetnikom o prehrambeni industriji za tiste, ki morda želijo začeti kariero v kulinariki. S pomočjo znanega kulinaričnega studija v Litvi bomo organizirali dogodek, ki bo temeljil na pripravi hrane. Med izobraževalnim tečajem se bodo udeleženci naučili kako pritegniti mlade in jih spodbujati k aktivnemu sodelovanju, kateri recepti in jedi so najprimernejše za določen dogodek, kakšen kuhinjski pribor potrebujemo,itd.

Naslov Kuharji in znanstveniki se srečajo v kuhinju je bil izbran zato, da bi poudaril dejstvo, da lahko kuhinja postane proctor navdiha ne le za kuharje, temveč tudi za znanstvenike in vse mlade, ki jih zanima kako izboljšati kakovost mladinskih projektov in zagotoviti aktivno sodelovanje s pomočjo hrane. Metode učenja bodo zajemale: diskusije, simulacije, skupinsko delo, dramske improvizacije, delavnice, študije poslovnih primerov, simulacije poslovnih primerov, ipd.

 

Projekt je podprt s strani EU programa Mladi v akciji.

 

 

 

 

 

epeka urad za mladinošos mladi