Slovensko (Slovenija)繁體中文English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)MontenegrinTurkish

EPeKa Slovenija

EPeKa Slovenija

Share on facebook
romska gostilna

Skupna prihodnost

28. julij - 8. avgust 2013
Doebeln, Nemčija

EPEKA kot partner sodeluje v mednarodni mladinski izmenjavi Skupna prihodnost, ki bo vključevala 24 motiviranih mladih Romov in ostalih iz Döbelna (Nemčija), Olomouca (Češka) in Maribora (Slovenija). Skupaj se bodo lotili problematic kot so življenje, izzivi in zmožnosti pripadnikov romskih skupnosti v njihovih primarnih državah kot tudi na evropskih tleh.

Projekt se bo pričel poleti s sestankom v Töpelwinklu, ki se nahaja blizu Döbelna in se bo nadaljeval skozi izmenjave, ki bodo potekale v letih 2014 in 2015. V izmenjavah bo prevladovala metoda neformalnega učenja, prav tako pa bodo udeleženci ustvarili serijo kratkih filmov o Romih v Evropi. Preko tesnega sodelovanja v izdelavi filmov in delavnic na temo identitete, antidiskriminacije in anticiganstva v Evropi, se bodo mladi med seboj tesno povezali in skupaj premagali stereotipe ter hkrati razvili medkulturne kompetence. K dodatnemu utrjevanju prijateljskih vezi pa bodo pripomogle tudi aktivnosti, ki bodo na voljo med prostim časom kot so: plezanje, žongliranje, plesanje in kratki izleti po okolici. Dnevno se bo izvršila tudi ocenitev poteka aktivnosti, kjer bodo udeleženci imeli možnost izraziti svoje interese, želje, zadovoljstva in nezadovoljstva in tako prispevali k učinkovitejši izpeljavi projekta.

Na podlagi sveže sklenjenih prijateljstev, znanj in izkušenj bodo vsi sodelujoči imeli možnost deliti svoje poglede, ideje in zamisli za družben in ekonomski razvoj romskih skupnostih po vsej Evropi.

Projekt je podprt s strani EU programa Mladi v akciji.

 

 

 

 

 

 

epeka urad za mladinošos mladi