Slovensko (Slovenija)繁體中文English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)MontenegrinTurkish

EPeKa Slovenija

EPeKa Slovenija

http://www.bp-pb.com Semaxin Polska: алексей ефимов блог пользователя Semaxin.

Share on facebook
omogocimo zaposlovanje mladih

Trash Candy z novim albumom na humanitarno akcijo Skejtaj s srcem

21. maj 2013
Trg Leona Štuklja, Maribor

EPEKA sodeluje kot partner pri projektu slovenske skupine Trash Candy, ki se bo ob sodelovanju mariborske občine in EPM 2013 odvil na Trgu Leona Štuklja 21. maja.

Izšel je dolgo pričakovani album mariborske skupine Trash Candy, ki mu je strastna peterka nadela naslov »Running from something, searching for everything". Plošča nam servira s prepričljivimi glasbenimi aranžmaji, strastnimi besedili in edinstvenim vokalom. Na kratko: štirje fantje, eno dekle, šus. Trash Candy.

Trash Candy že od prvega, z jasnim uspehom kronanega albuma "What's your story?", od njega rojenih treh močnih singlov ter titule "MTV band leta 2012" prepričano potrjuje, da pri njih ne gre niti za povprečen fanovski poskus niti za muho enodnevnico. Jasno je, zakaj se njihova zdaj še mlada zgodba sešteva v pravo smer. Vedo, kaj delajo in gradijo od znotraj navzven. "Pozitivno in svetlo sporočilo je prvo in najbolj pomembno!" o glasbenem ustvarjanju trdita vokalistka Pija in basist Tine. "Popolnoma naravno je, da je potem tudi glasbeni rezultat ušesu prijazen!"

Ob izidu plošče pa nam Trash Candy razkrivajo tudi podrobnosti humanitarne akcije Skejtaj s srcem, na katero se podajajo s Tomažem Praunseisem, priznanim slovenskim rolkarjem, ki bo prerolkal celotno državno diagonalo, od Dolge vasi na meji z Madžarsko, do Piranskega zaliva v samo šestih dneh. V akcijo so vključene štiri humanitarne organizacije: Anina zvezdica, ZPM Moste-Polje, Never Give Up in Hrana za življenje, kot generalni sponzor pa se je prijazno odzval Ray Ban. Ves izkupiček v finančnih sredstvih in prehrambenih izdelkih bo namenjen štirim socialno ogroženim družinam.

Tomaževo pot bodo pospremile prireditve v Murski Soboti, Mariboru, Celju, Trbovljah, Ljubljani, Postojni in Izoli, na katerih bodo Slovenke in Slovence vzpodbujala k pomoči socialno ogroženim družinam tudi Trash Candy. "Zlahka bi naredili navadno promocijo plate, si prištimali par koncertov in se šli prazen rokenrol. Ampak samo dejstvo, da tako pomembno stvar, kot je rojstvo novega albuma obogatimo z velikim dobrodelnim korakom, svetel in pozitiven namen plošče izstreli v vesolje, daleč nad pričakovanji!" so »Treši« navdušeni nad sodelovanjem s Tomažem in ekipo. Obenem pa ugotavljajo, da tudi v Sloveniji ni vse sladko in lepo, kot trdijo fotošopane reklame: "A zakaj bi se samo pritoževali? Treba je vreči cuker v kanto, pogledati resničnosti v oči in pomagati potrebnim, kakorkoli znamo. In mi znamo biti Trash Candy!"

Ideja za "Sk8aj s srcem" je zasvetila na Tomaževem zelniku! Mladi mož, ki ga deska brezkompromisno spremlja že 25 let in mu je v tem času razširila vpogled na življenje, je sprva želel prerolkati državo solo, v preizkus svoje vzdržljivosti. Hitro ga je prebudil notranji klic po obarvanju podviga z namenom! Povezal se je s prijatelji in akcijo skupaj z ekipo Trash Candy postavil na odrasle noge, v duhu sodelovanja in dobrodelnosti. Sam pravi, da ga najbolj držijo pokonci osebne zgodbe družin, ki jim bo izkupiček rolkarske preizkušnje namenjen.

Humanitarna akcija Skejtaj s srcem bo potekala od 20. do 26.maja.

Trash Candy uradna spletna stran: www.trashcandy.com
Skejtaj s srcem: http://www.sk8ajssrcem.si

 

 

 

 

 

 

epeka urad za mladino

šos mladi