Slovensko (Slovenija)繁體中文English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)MontenegrinTurkish

EPeKa Slovenija

EPeKa Slovenija

Share on facebook
Socialno podjetništvo


romska gostilna

Trash Design razstavljal na mednarodnem Festivalu Mikser

maj 2013
Beograd, Srbija

Iniciatorja projekta Trash Design, Aleš Zorko in Jurij Vahtar, sta konec meseca maja 2013, razstavljala na Festivalu Mikser v Beogradu, kjer sta bila, poleg nekaterih drugih mladih dizajnerjev s celega sveta, izbrana, da razstavljata na tem mednarodnem festivalu.

Več ...
 
romska gostilna

TRASH DESIGN - oblikovanje iz odpadnih materialov

26. februar 2013
Maribor

V Mariboru je v sodelovanju z društvom EPEKA zaživel nov projekt, ki so ga iniciatorji projekta Katja Keržan, Aleš Zorko in Jurij Vahtar poimenovali TRASH DESIGN. Trash design se v svojem bistvu usmerja k transformaciji odpadnih materialov v uporabne.

Več ...
 
romska gostilna

Delavnica Romske kuhinje

25. januar 2013
Maribor

Znanstveno raziskovalno združenje za umetnost, kulturno-izobraževalne programe in tehnologijo EPEKA je organiziralo Delavnico romske kuhinje, ki je potekala 25. januarja na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru.

Več ...
 
romska gostilna

Tiskovna konferenca

8. januarja 2013
Maribor, Slovenija

Znanstveno raziskovalno združenje za umetnost, kulturno-izobraževalne programe in tehnologijo EPEKA in Romsko društvo Romano Pralipe Maribor Vas je vljudno vabilo na tiskovno konferenco 8. januarja 2013 ob 11. uri v prostorih Centera za socialno delo Maribor, Zagrebška cesta 72 v Mariboru, kjer smo širši javnosti predstavili projekt Romska gostilna – Romani kafenava.

Več ...
 
romska gostilna

Romska gostilna - Romani kafenava

24.8.2012 - 24.8.2015
Maribor, Slovenija

Romska gostilna je projekt s katerim koordinator EPEKA in partner Romsko društvo Romano Pralipe Maribor želi vzpostaviti vzorčni primer prve Romske gostilne v Mariboru, Sloveniji in EU. Romska gostilna - Romani kafenava bo delovala po principu socialnega podjetništva z namenom zaposlitve oseb iz ranljivih skupin - Romske manjšine in v kolikor bo gostilna imela dobiček se bo akumuliral za vzpostavitev novih gostiln z namenom zaposlitve še več Romov in Romkinj.

Več ...